logo

Diverse Soorten Contactlenzen

Harde of zachte contactlenzen? Daglenzen, week- of maandlenzen? Met zoveel verschillende soorten contactlenzen is het moeilijk kiezen. Bij Raavé Zoom Optiek leggen wij u graag uit welke verschillende soorten verkrijgbaar zijn en samen stellen wij vast welke contactlens het beste bij u past! Kom gerust langs als u in de buurt van Heythuysen, Haelen, Hundel en Roggel en Neer bent.
lenzen raave zoom optiek

Over contactlenzen

Voordelen van contactlenzen

Als u overweegt om contactlenzen te dragen, dan is een afspraak met onze opticien bij Raavé Zoom Optiek in Heythuysen een goed idee. Onze opticien zal uw ogen grondig onderzoeken en zorgen dat de contactlenzen die u kiest perfect passen bij uw ogen. Contactlenzen bieden vele voordelen zoals meer bewegingsvrijheid tijdens sporten, geen weerkaatsing en geen beslaan.
Ze zijn ideaal als u geen zin meer heeft in het dragen van een bril. Wij staan voor u klaar om u te informeren en eventueel nieuwe type contactlenzen te testen.

Voordelen op een rij

R

Meer bewegingsvrijheid: Met contactlenzen heeft u geen last van een bril die uw zicht belemmert, waardoor u meer bewegingsvrijheid heeft.

R

Comfortabel zicht: Contactlenzen zijn ontworpen om comfortabel te zijn en geen irritatie te veroorzaken, wat betekent dat u geen last zult hebben van een bril die op uw neus drukt of uw oren irriteert.

R

Grotere keuze in stijlen: Er zijn veel verschillende soorten contactlenzen verkrijgbaar, waardoor er voor iedereen een geschikt type is.

R

Discreet: Contactlenzen zijn vaak minder opvallend dan een bril en daarom discreet, wat voor sommige mensen een groot voordeel is.

FAQ

Meest Gestelde Vragen

Hoe oud moet je zijn voor contactlenzen?

Er is geen specifieke leeftijdsgrens waarop een kind contactlenzen kan dragen, omdat dit afhangt van de individuele ontwikkeling van het kind. Sommige kinderen kunnen al voor hun tiende jaar lenzen dragen, terwijl anderen liever een bril blijven dragen tot hun vijftiende of ouder. De gemiddelde leeftijd waarop een kind zelfstandig genoeg is om contactlenzen te dragen is tussen de 10 en 12 jaar, aangezien een kind op deze leeftijd verantwoordelijk genoeg moet zijn om zorg te dragen voor zijn lenzen en hygiënisch met ze om te gaan.

Hoe lang mag je contactlenzen dragen?

Hoe lang dragen van contactlenzen varieert afhankelijk van het type lens dat u gebruikt. Er zijn zowel daglenzen als maandlenzen en zelfs lenzen die je langer kunt dragen. Daglenzen worden gedragen voor één dag en worden ’s nachts uitgenomen. Maandlenzen worden gedragen gedurende een maand en worden ’s nachts uitgenomen. Sommige lenzen, zoals zachte lenzen voor 30 dagen en 30 nachten continu dragen of zelfs 90 dagen continu dragen, zijn beschikbaar.

Hoe krijg je lenzen makkelijk in?

Er zijn een aantal dingen die u kunt doen om het inzetten van contactlenzen makkelijker te maken:

 1. Zorg dat uw handen schoon en droog zijn voordat u de lenzen aanraakt.

 2. Gebruik uw vingertoppen om de lens voorzichtig uit de verpakking te halen.

 3. Leg de lens op uw wijsvinger en controleer of de lens juist is geplaatst en geen plooien of vouwen heeft.

 4. Kijk naar de spiegel en breng de lens naar uw oog, voelend dat de lens zich op de juiste plek bevindt.

 5. Druk zachtjes met uw wijsvinger op uw ooglid om de lens op zijn plaats te krijgen.

 6. Als u moeite heeft met het inzetten van lenzen, kunt u overwegen om lenzen met een langer handvat te gebruiken of lenzen met een grotere diameter.

 7. Oefening baart kunst, dus wees niet ontmoedigd als het in het begin moeilijk is, na verloop van tijd zal het gemakkelijker worden.

Hoe haal je contactlenzen uit?

Er zijn een aantal dingen die u kunt doen om het verwijderen van contactlenzen makkelijker te maken:

 1. Was uw handen grondig met zeep en water voordat u de lenzen verwijdert.
 2. Kijk naar de spiegel en plaats uw wijsvinger op de buitenrand van de lens, terwijl u uw oog openhoudt.
 3. Gebruik uw vinger om de lens zachtjes van uw oog te duwen, totdat de lens zich op uw wijsvinger bevindt.
 4. Haal de lens voorzichtig van uw wijsvinger en leg hem in een lenscontainer met lensvloeistof.
 5. Herhaal dit proces voor de andere lens.
 6. Zorg ervoor dat de lenzen worden schoongemaakt, gedesinfecteerd en opgeslagen volgens de aanwijzingen van de fabrikant.
 7. Als u moeite heeft met het verwijderen van lenzen, overweeg dan om lenzen met een langer handvat te gebruiken of lenzen met een grotere diameter.
Welke contactlenzen kiezen?
Bij Raavé Zoom Optiek, onze gekwalificeerde opticien, helpen we u graag bij het kiezen van de juiste contactlenzen voor uw specifieke oogproblemen en levensstijl. Wij bieden een breed scala aan contactlenzen van verschillende merken, zoals zachte lenzen, harde lenzen en siliconen hydrogel lenzen. Elke type lens heeft zijn eigen unieke eigenschappen, zoals comfort en duurzaamheid. Wij adviseren u ook over het draagschema dat het best bij u past, zodat u de lenzen kunt dragen die u wilt zonder beperkingen. Onze oogarts zal ook in overweging nemen uw budget en zal u adviseren over de lenzen die het beste bij u passen.
Hoe weet ik de sterkte van mijn lenzen?
Als opticien raden wij aan om regelmatig een oogmeting te laten doen om de sterkte van uw lenzen te bepalen. Tijdens deze afspraak zullen we uw ogen grondig onderzoeken om de sterkte van uw lenzen te bepalen. Dit kan door middel van een aantal tests zoals een refractie-onderzoek waarbij we gebruik maken van een phoropter om de juiste sterkte van uw lenzen te bepalen. Ook zullen we kijken naar uw ooggezondheid en eventuele andere oogproblemen die we in acht moeten nemen. Als u al een voorgeschreven sterkte heeft, raden we aan om deze sterkte te blijven gebruiken of te veranderen als onze opticien dat aanbeveelt. Als u vragen heeft over de sterkte van uw lenzen, aarzel dan niet om ons te raadplegen, we helpen u graag verder.
Wat is beter voor je ogen harde of zachte lenzen?

Zachte lenzen zijn meestal comfortabeler en gemakkelijker aan te passen dan harde lenzen. Ze zijn ook geschikt voor mensen met gevoelige ogen of die moeite hebben met het aanpassen van harde lenzen. Ze zijn ook ideaal voor mensen die een actieve levensstijl hebben, omdat ze meer flexibiliteit bieden en minder kans op verwondingen hebben.

Harde lenzen zijn meestal duurzamer en geschikt voor mensen met specifieke oogproblemen zoals astigmatisme. Ze hebben ook een langere levensduur en hoeven minder vaak vervangen te worden in vergelijking met zachte lenzen. Ook zijn ze beter geschikt voor mensen met droge ogen, omdat ze minder water verliezen.

Wij adviseren u om een afspraak met onze gekwalificeerde opticien te maken, zodat we u kunnen adviseren over welke lens het beste bij u past en uw specifieke oogbehoeften en levensstijl aansluten.

Is je brilsterkte hetzelfde als lenssterkte?
De sterkte van lenzen en brillen verschilt, omdat lenzen direct op je oog zitten en brillenglazen op afstand van je oog staan. Beide zichtoplossingen corrigeren de afwijking van je ogen door het licht dat in je oog komt te vervormen.

Drie Stappen Naar Comfortabele Lenzen

Oogtest

Oogmeting

Wij doen een grondig onderzoek van de ogen om de sterkte van de lenzen te bepalen en eventuele oogproblemen te identificeren.

een refractie-onderzoek

Oogdrukmeting

visusmeting

Algemene oogheelkundig onderzoek

EyeCare

Oogzorg

Oogzorg is van groot belang om de gezondheid van uw ogen te waarborgen. Bij Raavé Zoom Optiek, adviseren onze gekwalificeerde opticien u om de juiste lens te kiezen voor uw specifieke oogbehoeften en levensstijl, of het nu zachte of harde lenzen zijn.

Wij zullen u begeleiden bij elke stap van het proces om ervoor te zorgen dat u de juiste lens kiest voor uw ogen.

Lenzen

De Juiste Contactlenzen

Om de overgang tussen digitale apparaten en offlineactiviteiten vloeiender te laten verlopen, raden wij de Biofinity Energys contactlenzen aan. Deze lenzen zijn speciaal ontwikkeld voor lensdragers die veel gebruik maken van digitale apparaten en zorgen dat u minder last heeft van vermoeide ogen. Wij staan graag voor u klaar als het draait om nieuwe oogcontroles, alles om uw ogen ”gezond” te houden. Voor vragen, op- en/of aanmerkingen kunt altijd bij ons terecht. Zo blijft u optimaal genieten van uw contactlenzen.